divendres, 15 de setembre del 2017

SUKHOTHAI i AYUTTHAYA

SUKHOTHAI i el seu parc històric


Decidim continuar per Tailàndia centre i visitem les ruines del Parc històric de Sukhotai, declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. 

Agafem un nou bus i en set hores arribem a new Sukhotai que és on tenim l'allotjament que hem reservat la nit abans per Agoda. Ens hi quedem tres nits. És una ciutat de provincies i convencional. 



L'endemà ens apropem a Old Sukhotai que es troba a 12km i  és on es concentren els temples històrics i ho fem en trishaw que ens deixa a l'entrada. Allà mateix lloguem unes bicis per visitar el recinte, es enorme però amb bicicleta es recorre molt bé. Visitem els de la part centre i els del nord. Molt bonics envoltats d'estancs d'aigua i molta vegetació. Costa d'imaginar com serien a l'època gloriosa. De la zona centre destaca el Wat Mahathat, el més imponent i força ben conservat.  Bordejat per un foso i envoltat per més de 198 chedis, es creu que va ser el centre espiritual i administratiu de l'antiga capital de l'imperi. 

També el  Wat Si Sawai, el Wat Sa Si i el Wat Trapang Thong. El primer en origen va ser un temple hinduista, te tres torres i un foso; el segon, es conegut com el monestir de l'estanc sagrat i el tercer, budista i amb preciosos relleus d'estucat.













Després de la zona centre ens endinssem als de la zona nord, pitjor conservats però igualment bonics, el wat Si Chum sens dubte el més espectacular, amb un Buda impressionant de 15m d'alçada amb uns dits llargs i elegants. 
També el Wat Phra Phai Luang, que mostra tres torres d'estil jemer del segle XII. Diuen que podria haver estat el centre de Sukhotai quan la zona va estar governada pels jemeres d'Angkor abans del segle XIII.









AYUTTHAYA, ciutat llegendària
Deixem Sukhotai i en bus de bon matí ens dirigim a  Ayutayya, patrimoni mundial per la Unesco. 
Ayuttaya representa el poder de la història dels thai, que va arribar a dominar tota la regió. Es va convertir en ciutat-estat desde 1350 fins 1767. Els birmans la van saquejar i el reinat es va acabar. Després els tailandesos van establir el seu centre de poder prop de l'actual Bangkok. 

La cosa va de temples, i no ens cansem, son tots tan diferents!. En unes sis hores arribem i ens dirigim a l'allotjament. S'hi està tan bé que decidim quedar-nos hi uns dies més. 
L'allotjament ens proporciona unes bicis gratuites per voltar fins a la zona de més oferta de restaurants tot i això per visitar els temples ens decidim per llogar una moto ja que no ens veiem pedalant a més de 40 graus, aquí la calor és asfixiant! 

Sort que hem llogat moto! El dia ha estat molt calurós. Parem al migdia per dinar a un dels llocs recomenats a la guia i molt bé. Agafem forces per continuar amb la visita a la tarda. Els temples estan allunyats entre si, no formen part d'un recinte, per això pensem que la moto ha estat una bona elecció. La majoria de la gent els visita en tuk tuk contractat però a nosaltres ens agrada fer les coses per lliure. Algun atrevit fa el recorregut en bici tot i que de ben segur ha de fer selecció, impossible visitar-los tots amb la forta calorada. Un dels dies el dediquem a descansar i avançar una miqueta el blog. 

Els temples i restes històrics es concentren en dues zones geogràfiques, dins la illa i fora de la illa. Destaquen el Wat Phra Si Sanphet amb tres magnifiques stupes va ser el major temple de la ciutat utilitzat per varis reis. També el Wat Phra Mahathat que sens dubte és la imatge més fotografiada de Ayuthaya, el cap de Buda entre les arrels de l'arbre! El Wat Ratburana amb criatures mitiques i elaborades talles i el Wihaan Phra Mongkhon Bophit que conté una de les imatges de bronze de Buda més venerades. 
Fora de la illa destaquen el Wat Yai Chai Mongkhon que té un Buda estirat de 7m de longitud i ja més allunyat el Wat Chai Wattanaram.












L'ultim dia en tren arribem fins a l'aeroport de Bangkok sense necessitat d'entrar a la ciutat, una meravella! I d'allà volem fins a Kuala Lumpur on ens hem de trobar amb una visita! Molt emocionats ja que el meu cunyat ve a veure'ns i amb ell visitarem el Borneo Malayo.

I aqui us deixem el VIDEO RESUM dels nostres dies:


2 comentaris:

  1. no es veu ningu als temples!! es com una visita privada!
    La imatge (video) de la bici sense agafar-te molt bona, pero massa curta!!


    Quedem a l'espera de la propera entrega!!! quina emocio!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sii jeje és el que té matinar que vas sol per tot arreu!!
      Aviat la propera entrega....paciència...

      Elimina

Aqui pots deixar el teu comentari i et respondrem el més aviat possible.