dimecres, 7 de maig del 2014

Temples d'Angkor, Grup Roluos i Beng Malea

Ahir ja vam contractar al mateix hotel el tuk tuk per a començar les visites. Hem decidit visitar el primer dia els temples més allunyats així que comencem pels del Grup Roluos que son tres i Beng Malea, conegut com a temple d'Indiana Jones doncs s'hi van rodar sequències de la pel.licula.
A les 8 h puntual del mati el tuktukero anomenat Kaa ens ve a buscar a l'hotel i comencem per anar a comprar el pase pels temples de tres dies que ens costa 40 dolars per persona. Ho tenen ben montat, arribes, pagues, et fan una foto i et donen el pase pels dies contractats que no tenen perque ser consecutius, hi ha passes d'un, tres i una setmana. Ahh! I no accepten Visa només metàlic.


Un cop comprats els tickets ens arribem fins al temple de Beng Malea que és el més llunyà i no està inclòs en el pase. Costa la visita 5 dolars per persona. En principi no l'anavem a visitar però ja que no vam parar a Kampong Thom per a veure els temples preankorians, doncs vam decidir incloure-l i no ens hem equivocat pas! Com molts viatgers ens havien dit, és més que recomenable!.


Beng Malea es un dels temples amb més misteri d'Angkor doncs està en part derruit i totalment invait per la natura. Descubrirlo es tota una aventura i entre pedres et sents una mica Indiana Jones. Pots pujar a les pedres, escalar i recorrer els seus passadissos derrumbats entre enredaderes i blocs de pedra. Una autentica meravella.

                       

Un cop visitat en Kaa ens porta a dinar a un dels restaurants de la zona i l'encerta de ple. Tot molt bo. Xerrant una mica amb el nostre precari anglès, en Kaa es molt futbolero i ens diu que ja espera la final de la Champions Real Madrid-Atletic de Madrid i el que més ens sorpren es que es sap la classificació de com va la Lliga. Aqui hi ha molta afició futbolera i ple de samarretes culés.
Després continuem pels temples anomenats del Grup Roluos, que son tres: Lolei, Bakong i Preah Ko.
El temple de Lolei és un temple petit. Una de les seves quatre torres està en rehabilitació, i en conjunt no està massa ben conservat.



El següent a visitar és el temple de Bakong, és el més gran i sens dubte més interessant per visitar. El complex té una piràmide central de cinc plataformes i flanquejades per vuit torres. Impressionant. Puges per les escales fins a dalt i es preciós! El complex està envoltat d'un foso i sorprenen les estatues d'elefants de pedra gairebé intactes a cada cantonada. També va ser construit pel fundador de la primera ciutat d'Angkor, Yasovarman I, i en honor a Siva.







I per ultim visitem el temple de Preah Ko, que te sis torres molt ben conservades. Fins i tot es poden llegir inscripcions molt elaborades en antic idioma hindú. Les fotos no fan justicia a la bellesa del lloc.


Acabada la jornada tornem a l'hotel. Una mica de relax a la piscina, dutxa i cap al centre de Siem Reap, hi anem a peu, està a uns quinze minuts. Sopem q un dels llocs recomenats a la guia Lonely Planet, molt be, le Tigre de Papier. Volteta i cap a l'hotel a descansar. Demà toca matinar doncs anirem a veure la sortida del sol a Angkor Vat!!