divendres, 9 de maig del 2014

Angkor circuit gran

Ultim dia de temples. Avui toca fer l'anomenat circuit gran que inclou els temples anomenats Pre Rup, East Mebon, Ta Som, Neak Pean, Preah Khan, i més a més hem afegit un temple, el Bantey Srei que ens havien recomenat.
Aixi doncs a les 8h del mati puntual arriba en Kaa i ja esmorzats comencem la ruta.
Primer comencem pel temple anomenat Pre Rup, que es un temple montanya en forma de pirámide amb tres plataformes força ben conservat, molt majestuós i amb bones vistes des de dalt de tot.



Seguidament anem fins al més allunyat que es troba a uns 32km de Siem Reap, el Banteay Srei. Es impressionant el cami, el paisatge, tot ens meravella i no saps on mirar. Es Asia i ens te ben captivats!. Tot i que el cami es llarg no es fa gens pesat, perque vas veient aldeas, camps d'arròs, motos i més motos, camins rurals..
El temple de Banteay Srei està inclòs en el pase, però no es tan visitat degut a que no forma part dels anomenats circuit petit i circuit gran. Es un complexe molt gran i modernitzat en el seu funcionament, amb molt bones instalacions com l' entrada, informació pels visitants, zona de restaurants, botigues, un gran aparcament..no li falta de res. Teniem ganes de conèixer aquest temple doncs es diu que te les talles més ben conservades i mes boniques de tot Angkor i efectivament una altre meravella! Esta molt ben conservat i diuen que segurament va ser construit per una dona doncs suposadament les talles son masssa boniques per les mans d'un home...millor unes fotos per a veure les talles...





A continuació parem al East Mebon, es un altre temple montanya coronat per torres. A les cantonades veiem figures de pedra molt ben tallades d'elefants, moltes en bon estat de conservació, inexplicable!



Després ens arribem fins al temple Ta Som, es un altre temple budista amb un arbre gegant i ple de passadissos.


A continuació el temple de Preah Neak Pean, es el mes diferent de tots doncs és al mig d'una piscina gran quadrada rodejada d'unes altres més petites. A una de les piscines laterals es conserva l'estatua d'un cavall mig derruida i la central s'utilitzava per rituals de purificació.




I per ultim arribem al Preah Khan. Es un dels complexes mes grans d'Angkor i ens ha encantat. I això que era l'últim i amb la calor i el cansament un ja no tira! Al igual que el Ta Prohm, està ple de torres i passadissos estrets i millor conservat. Manté columnes senceres sostenent estructures de temples petits al seu voltant. Es preciós! Millor unes fotografies.








Acabada la ruta, arribem a l'hotel i de cap a la piscina. Han estat uns dies esgotadors i la calor no ajuda gens. Donem per finalitzada l'etapa d'Angkor amb molt bona nota. Explicat pot resultar aborrit o pesat, en som conscients, tanta pedra...però quan ho vius i t'imagines com havia de ser l' època en el seu màxim esplendor et quedes sense paraules..per alguna cosa és considerada la 8a meravella del món!!!
Contractem el bus per demà al mateix hotel, destí Battambang, la tercera ciutat en importància de Cambodja!.