dissabte, 9 de setembre del 2017

CHIANG RAI

Desde Pai en minivan tornem a Chiang Mai. És la millor manera i la més econòmica. Un cop a Chiang Mai a l'estació de bus comprem ticket fins a la ciutat de Chiang Rai. Hi arribem en unes quatre horetes amb les parades de rigor. Ens deixa al centre mateix, a Old Station, que no és més que un descampat on estacionen els busos i taxis amb una minicaseta per la compra dels tickets. 

Chiang Rai és una ciutat coneguda sobretot pels turistes en viatge organitzat, doncs als seus voltants té atractius importants per ser visitats, com el famós Templo blanco o la Casa Negra. Nosaltres ja la coneixíem de viatges anteriors on hi haviem parat de passada però sense haver-hi profunditzat. Sempre a la ombra de la seva veïna Chiang Mai, té personalitat pròpia i una gran riquesa cultural que es veu reflexada a les nits passejant pel seu mercat on molts venedors de tribus del nord exposen els seus productes fets a mà en forma de suovenirs. És una ciutat tranquila i molt agradable. 
Vam estar-hi molt a gust i no ens importaria gens tornar-hi. 

Un dels dies vam llogar una moto i vam visitar el conegut com a templo blanco de Chiang Rai, l'extravegant Wat Rong Khun que es troba a 13km al sur de Chiang Rai. Es va començar a construir l'any 1997 i no està previst que s'acabi fins el 2050, com la Sagrada Familia...tot pintat de blanc i cobert per milions de trossos de cristalls, és un temple molt particular on es barregen imatges de Buda amb Doraemon i Pikachu, hi ha moltes referències a la cultura pop, és sense dubte el més original de tot Tailàndia. 



En Carlos imitant a l´artista creador del Temple

tot ell és extravagant


 Després ens vam apropar fins a la coneguda com a Casa Negra, la Baan Dum que es en realitat una casa-museu a visitar, rodejada d'altres construccions molt particulars, ens va encantar! 
En realitat es diu és la recreació d'un poble antic però sota la perspectiva del seu creador Thawan Duchanee que aconsegueix intrigar als seus visitants. Passejant es veuen cabanes negres i també construccions blanques  de forma semiesfèrica, totes elles amb mobles i decorades en el seu interior amb pells i òssos d' animales. Tot força extravegant i macabre.  Baan Dum és molt famosa també entre turistes locals. 





Després vam visitar el templo azul, anomenat Wat Rong Suea Ten, que no teniem pensat visitar però per recomenacions del amo de la moto, ens vam animar. Una altre meravella, preciós tot blau semblava recent pintat, com brillava amb el sol. El lloc on es troba el temple abans n'hi havia un altre molt vell que els locals a l'any 2005 van decidir transformar. Es va gestar de la mà de Phutha Kabkaew, un arquitecte local que havia treballat al templo blanco i que assegura que per fer els famosos dracs que vigilen l'entrada es va inspirar en l'autor de la casa negra. 



Quina meravella de temples, diferents i estrafalaris, ens preguntem sempre..ja els hi deu semblar bé als tailandesos, que aquests importants i sagrats llocs de culte, siguin tan extravegants i plens de turistes!? 

Continuem fins a un dels temples més diferents, el Wat Huay Pla Kung. Està situat als afores i té un chedi de nou nivells al que es pot pujar escalant pel seu interior. Desde la diminuta i un pèl claustrofòbica part de dalt, hi ha unes boniques vistes de tota la zona. 



Pickachu al interior del temple

Parem a dinar a un dels restaurants recomenats i a mitja tarda tornem la moto. Un dia molt complert!. 
L'endemà és el meu Sant i ens el prenem de relax. Per celebrar-ho anem a esmorzar a un Cat coffee preciós prop de l'allotjament. Quina preciositat de gats, no voliem marxar!!

macos eh??!!


Al migdia després de dinar i sota un sol de justicia visitem la Clock Tower, un bonic rellotge que es troba en un rotonda, tot daurat, molt fotogènica. 



I als vespres un passeig pel night market no tan ple de gent com el de Chiang Mai, i  un esplèndid food court on poder sopar i prendre unes cerveses ben fresquetes tot escoltant música i balls en viu, fantàstic.

I aqui us deixem el VIDEO RESUM de la nostra estada, esperem us agradi mooolt!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aqui pots deixar el teu comentari i et respondrem el més aviat possible.