dijous, 13 de juliol del 2017

TAM COC, la Bahía de Halong terrestre


Des de Hanoi contractem el bus destinació a la població de Tam Coc, que es troba al centre del Nord de Vietnam i només a dues horetes de la capital. 

Tam Coc és coneguda com la Bahia de Halong terrestre de Vietnam. Està envoltada d'enormes formacions de roca calissa sobre camps d'arròs i és molt imponent. La millor manera de visitar-la és recórre-la en moto i així ho vam fer. Vam tenir molta sort amb l'allotjament doncs vam trobar una homestay amb uns propietaris encantadors i un balconet molt agradable. Ens hi vam trobar tant bé, que vam allargar l'estança gairebé una setmana, així vam poder descansar i planificar rutes. A Tam Coc tens moltes activitats per fer si no necessites descansar. La més recomenada és perdre's en moto pels seus espectaculars paissatges. 


la homestay
el fantàtstic balconet

l´encantadora propietària

Molts viatgers es queden a Ninh Binh que és una ciutat base per explorar els paissatges kársrics típics del país, però no té massa encant, nosaltres vam decidir -creiem ara que encertadament- fer base a Tam Coc mateix. La població és bonica molt rural, amb vaques enmig de la carretera, amb ple de restaurants per triar i on vam poder veure el dia a dia dels locals, que posaven a diari, el gra d´arròs a secar. L'especialitat local és la carn de cabra -en veus a algunes paradetes al llarg de la carretera, pobretes totes fregides senceres- i els cargols amb limoncello i chile. 
Un dels dies passejant pels seus carrers vam veure com rodaven una pel.lícula, va ser graciós!.

El riu Ngo Dong es bonic de visitar, ple de barques a rems on fer un passeig molt turístic. És curiós veure com remen amb els peus! - igual que al llac Ingle a Myanmar on a més allà remaven denpeus!-. 




qualsevol lloc és bo per assecar l´arròs

Una altre de les visites va ser Hoa Lu, que va ser la capital de Vietnam en temps de les dinasties Dinh i Le. L'antiga ciutadela molt destruida, cobria una superficie d'uns 3km quadrats. 
I  també l'enorme complex budista que es diu Chua Bai Dinh que conté la Pagoda de Phap de Chu amb un buda de bronze de cent tonelades. Mare meva quina calor que ens va fer!.


Hoa Lu


Pagoda
L´imponent Buda somrient

I el més imponent i el que més ens va agradar sens dubte va ser pujar fins la Hang Mua cave, per unes interminables escales -500!- amb una gran calorada. Un cop arribes a dalt, pots grimpar i només els més atrevits arriben fins el Dragon Montain, d´infart!.  Sort que les vistes indescriptibles van compensar l'esforç, molt recomenable!! 

Vinga cap amunt, tampoc son tantes escales!

Amb energia cap a dalt!

A mig camí

Sense paraules


Enfilat al Dragon Montain!

Fent amics - aqui també volien fotos!

Perdre´s amb la moto és el més divertit que pots fer. Vam descobrir racons i ens vam deixar sorprende per bonics paissatges.



A punt per veure la posta de sol

En fi, uns dies fantàstics en un bonic entorn digne de ser explorat amb calma!.
I aquí us deixem el VIDEO RESUM de la nostra estança.

1 comentari:

  1. Ohhh fantàsticcc amics!! Annetaaaa quina foto mes xulaaaaaa la que diu "sense paraules"!! aquell lloc es per estar-hi una bona estona admirant tot allò oi??? hi tant... sense paraules!! muakks friends

    ResponElimina

Aqui pots deixar el teu comentari i et respondrem el més aviat possible.