diumenge, 9 de juliol del 2017

SAPA, entre camps d´arròs



Sapa és el gran destí turístic del Nord de Vietnam. És un petit poble  amb un clima ben fresquet dominat per impressionants paissatges de muntanya i terrasses de camps d'arròs d'un verd embriagador. Teniem ganes d'anar-hi doncs així fugiríem per uns dies de les altes temperatures. Un destí perfecte si t'agrada el senderisme i la natura com a nosaltres. 

Al vespre vam sortir de Hanoi en un sleeping bus fins a Sapa. Vam arribar-hi a les 5h del matí i per sort ens van deixar dormir al bus fins les 7h. Després vam baixar i cap a l'hotel a fer el check-in. El duiem reservat del dia abans a través d'Agoda. Carai quina fresqueta! Després de dos mesos i mig ens posem la jaqueta, quina sensació... sortim a explorar els voltants i parem a una cafeteria a prendre un bon cafe ben calent.



Està núvol esperem que el temps ens acompanyi per fer un trekking que és l'activitat principal a gaudir per aquestes terres. Dinem a un dels llocs que duiem recomenats i explorem el poble. A mitja tarda refresca i es posa a ploure...a veure si demà tenim més sort amb el temps, això que al matí ha fet solet!... visitem la seva plaça principal que es diu Quang Truong Square on sempre hi ha molta activitat. Al costat el mercat, l´esglèsia, el preciós llac i un perit museu que explica les diferències entre les ètnies que habiten les muntanyes, la seva forma de vida i costums. 



esglèsia 

el preciós llac
un dels carrers cap al mercat

força emboirat



L'endemà després de l'esmorzar comencem la caminada. Decidim fer-ho per lliure que és com a nosaltres ens agrada fer les coses...pots contractar amb qualsevol agència o bé contractar els serveis d'unes dones de tribus de muntanya, la majoria de la ètnia Hmong, que continuament se t'ofereixen per acompanyar-te: els seus serveis inclouen l'acompanyament guia durant el trekking i el dinar a casa seva. Son moooolt insistents! 

Si que ens acompanyen, però, un parell de nenes durant molt de tros. Tenim sort amb el clima, no ens plou més, tot i que comença el dia amb boira, que bé que podem finalitzar el nostre trekking amb èxit. Tot està ben moll de la pluja del dia anterior i amb molt de fang, quines relliscades! Son 15km d´anada i 10km de tornada en moto per carretera, que tenint en compte el fangueix i caiguda inclosa no està gens malament. Tota una aventura! Pel camí entre els núvols pots divisar el Fansipan, que amb 3143m és el pic més alt de Vietnam.  La intenció era trobar un conductor que ens portés de tornada al poble però va ser una mica accidentat: la primera moto va dir prou i el pobre noi va fer mitja volta, d´allà i a mig camí vam aturar una altre moto amb una parella molt simpàtica, la noia va seguir a peu, i el noi ens va acompanyar de tornada, vam tenir sort, la moto va respondre molt bé amb tots tres a dalt i tenint en compte el camí. Un cop finalitzat, vam parar a dinar els millors springs rolls de tot el viatge en un 'restaurant' local junt amb unes cervesetes ben fresques i merescudes.


Les nostres acompanyants amb xancles!

quin verd!



uns recullen altres sembren

En Carlos fent amics








ètnia Ta Van

a punt d´arribar al final

Ta Van



caiguda inclosa

buscant motorista per la tornada

Primer motorista la moto va dir prou

Tornada exitosa amb el nostre nou motorista


Molt recomenable conèixer Sapa i els seus voltants.



Us deixem el VIDEO RESUM que esperem us agradi!

1 comentari:

  1. Ohhhh que xulooos aquests camps d'arrósssss!!! un paisatge moolt xulooo!! annetaaa que t'ha passat que vas tant plena de fang??? jajajajaj anecdotes mil ehhh??? un petonasss

    ResponElimina

Aqui pots deixar el teu comentari i et respondrem el més aviat possible.