dijous, 6 de juliol del 2017

BAHIA DE HALONG, un imprescindible a Vietnam



Patrimoni de la Humanitat, és visita obligada en tot viatge a Vietnam. És formidable i majestuosa. Com a data assenyalar que a la Bahia hi ha unes 2000 illes que s'extenen en una superficie de 1553km2. La pedra calcària en aquesta regió ha tardat 500 milions d’anys en formar-se en diferents condicions i climes i l´evolució kàrstica ha tardat 20 milions d’anys sota l’efecte del clima tropical. Deu ni do.


 Vam decidir visitarla en un creuer d'una nit dos dies desde Hanoi. Ens van venir a buscar a l'hotel en minibus i cap a Halong que es troba a quatre hores de camí. Un cop allà pugem al creuer i a disfrutar de la Bahia. Estem de sort!! ens han fet un 'up ground' i anem a un creuer de categoria superior, quatre estrelles. No les teniem totes, doncs contractar un bon creuer sense que et timin no es fàcil, ja que és el lloc turístic  més explotat del pais. A més es parla d'una mafia al voltant de les contractacions. Després de llegir per internet nefastes experiències de viatgers, vam decidir anar a una agència de confiança molt recomenada i no ens van fallar. La seva propietària es diu Phuong Vu i és un encant. L'agència es diu Holiday Travelling i fins i tot té Facebook per si algú ho necessita. A Hanoi hi ha infinitat d'agències, moltes de les quals fins i tot es diuen igual, així que s'ha de vigilar molt si no vols tenir una decebedora experiència després d'haver pagat tant. Perquè no oblidem que visitar la Bahia és tota una despesa econòmica en comparació amb els preus del pais. 
El clima ens va acompanyar molt, va ser fantàstic! Massa i tot! Voliem visitar la Bahia dies més tard, però consultant el clima vam veure que venien pluges així que desde Hanoi -on estàvem- vam contractar l'excursió per l'endemà mateix. 

Arribem al port de Halong, ens venen a buscar en una barqueta i ens porten fins al nostre vaixell, erem un grup de vint persones. Primer ens donen tota l'explicació dels dies a bord, després ens serveixen un dinar servit a taula fantàstic, amb degustació de plats vietnamites força elaborats, vam quedar realment sorpresos. 


bones vistes

un dels plats fresh spring rolls

Després una mica de temps lliure. I per baixar el dinar, pugem a la barqueta enganxada al creuer i ens porten a una illa més gran anomenada Ti Top island i ens enfilem per una escala muntanya amunt. Des de dalt ens sorprèn un mirador amb tremendes vistes de la Bahia. Les escales amb tota la calorada ens costen un imperi, però l'esforç ha valgut la pena. En baixar ens esperem a la platja per retornar al vaixell, una platja d’aigua absolutament plana i sorra fina. La llàstima és que hi ha una mooolta gent.

Vista des del mirador

Sudoració màxima! 46 graus uff

baixada per l´escaleta

Més tard ens porten a fer kaiak, es divertit i cansat alhora. Veiem la posta de sol molt bonic.
 Després el sopar, de nou excepcionalment bo i a dormir al super camarot. Quina meravella de nit veient les roques majestuoses surcant el mar.


L'endemà pels més matiners hi ha classe de tai chi, després una classe de cuina per saber fer els famosos i boníssims rollitos vietnamites frescos, i després el dinar. Més tard la visita a una fantàstica cova i mirador. La cova s'anomena cova de la sorpresa, en una de les illes, Bo Hon. Es considera que es la cova més gran de la bahia. Resulta curiós que el nom de la cova és per la reacció dels turistes en entrar-hi. Son tres coves, i la que es deia la cova de la Sorpresa era la primera, perquè quan els turistes hi entraven feien exclamacions com increïble, meravellós. El cas és que quan passes per un estret passadís, a uns pocs passos hi ha una cova més gran. I finalment, si seguien caminant arribaven a la part més interna, de dimensions colossals, com un camp de futbol o potser encara més. La sorpresa és doncs, constant i majúscula, fins al punt que li ha donat nom a la cova.

curs de cuina

Cova de la sorpresa

que fresquet s´hi estava!



Vistes hipnòtiques

Tots els creuers més o menys ofereixen les mateixes activitats. No hi ha lloc per l'avorriment!. L'últim dia tornes a Hanoi a les 5h de la tarda. 
Ha estat una experiència molt maca i recomenable. 

"Diu la llegenda que en temps remots, quan Vietnam s’acabava de formar, va haver de lluitar amb ferotges invasors que provenien del nord pel mar. L’emperador de Jade va enviar la Mare Drac i els seus dragonets a la terra per ajudar als vietnamites a defensar-se. Mentre els enemics els atacaven, van aparèixer la Mare Drac i els petits i els van cremar amb el seu foc màgic i maragdes gegantines. Gràcies als dragons, la pau va arribar de nou al país. Després de milions d’anys, les maragdes es van convertir en illes i illetes de diferents formes i tamanys.
Però la Mare Drac i els dragonets no van tornar al cel sino que es van quedar en el món dels mortals i adoptant forma humana i ajudant a la gent a cultivar i cuidar dels animals domèstics, ajudant així que el país creixés.
Per recordar la ajuda de la Mare Drac i els dragonets, la gent que viu aquí l’anomena l a bahia on la mare Drac va descendir (Halong) i la bahia on els dragonets van descendir Bai Tu Long, que significa gràcies als dragonets."
I com sempre us deixem un VIDEO RESUM esperem us agradi!

1 comentari:

  1. Espectaculars vistesssss!! això no m'ho puc perdre jo algun diaaaaa!! Vistes d'aquelles que segur que no t'en canses mai, oi??? fantasticccc! i veig també vau fer de xefs??? jajaja clar que siiii a provar-ho tot!! disfruteuuu amics!

    ResponElimina

Aqui pots deixar el teu comentari i et respondrem el més aviat possible.