dilluns, 11 de maig del 2015

Desde Luang Namtha fins a Luang Prabang

Un viatge de 300Km que va durar unes 9 hores, quasi bé res!
Així són els recorreguts a Laos, llargs i lents. A més a més per una carretera amb cami de terra en obres uns 150km. 
El dia anterior vam decidir no arribar-nos fins a Nong Khiaw encara més al nord, principalment pel tema del transport i tampoc fer cap trekking per la zona doncs no ens cridaven l'atenció i a més amb el tema del monzó no estaven garantits en cas de fer nit a la selva per si plovia sense parar. Aixi vam decidir començar a baixar fent primera parada a Luang Prabang, la perla de Laos. Es patrimoni de la humanitat i tothom que la coneix, torna encantat, aixi doncs cap allà. 
Comprem el ticket a la mateixa guesthouse que ens inclou el tuk tuk fins a l'estació de bus. Decidim per un euro més al canvi, agafar una mini van doncs guanyariem algo de comoditat i temps. A les 7'30h estavem a punt esperant el tuk tuk i amb poc retard va arribar i ens va portar fins a l'estació de bus. Allà vam coincidir amb una parella d'espanyols molt macos, ella de València i ell de Pamplona. Anavem en busos diferents però segur ens trobarem a Luang Prabang que diuen no es pas tan gran.




Luang Prabang és la segona ciutat més important de Laos i tot i que no n'és la capital, és patrimoni de la Humanitat per la Unesco, per alguna cosa serà i caldrà descobrir-ho! A més a més podrem fer-ho amb calma com es fan les coses aqui ja que podrem destinar-hi dies.

Un viatge infernal, còmodes si que anavem però llarg molt llarg, pols de la carretera, obrint i tancant finestres, parant als TOTS els mercats a comprar i llocs de carretera, menjant sense parar, fruita, beguda, lavabos...no ens vam marejar per sort i crec que vam ser els únics. Mare meva aquests laosians, decideixen fer obres i enlloc de fer un tram de la carretera fan la carretera gairebé sencera, 150km d'obres, sotracs inclosos, horrorós! I sort era diumenge i havien pocs camions i maquinaria pesada...ara això si, 'keep calm' això es LAOS, l'estrés no hi té cabuda!. A la tipica pregunta ¿a quina hora arribarem? Et miren i contesten somrients ' hora lao' que traduït vol dir ' quan sigui, quan arribem haurem arribat i punt'. 

     

     

     

     


     
                                                              Pipas laosianas


      


      

Per fi arribem a les 6h de la tarda i ens deixen a l'estació de busos. Un cop més agafem tuk tuk fins al centre i allà a buscar allotjament. No hi havia massa gent tot i ser super turistica es nota que es temporada mitja-baixa. Els allotgem, dutxa i cap a sopar. Fem primer una volta pel mercat nocturn i ja veiem que aquesta ciutat ens agradarà segur. Sopem i cap a dormir que ha estat un dia molt llarg. Demà més!

       

                                         


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aqui pots deixar el teu comentari i et respondrem el més aviat possible.