dimecres, 7 de maig del 2014

Temples d'Angkor, Grup Roluos i Beng Malea

Ahir ja vam contractar al mateix hotel el tuk tuk per a començar les visites. Hem decidit visitar el primer dia els temples més allunyats així que comencem pels del Grup Roluos que son tres i Beng Malea, conegut com a temple d'Indiana Jones doncs s'hi van rodar sequències de la pel.licula.
A les 8 h puntual del mati el tuktukero anomenat Kaa ens ve a buscar a l'hotel i comencem per anar a comprar el pase pels temples de tres dies que ens costa 40 dolars per persona. Ho tenen ben montat, arribes, pagues, et fan una foto i et donen el pase pels dies contractats que no tenen perque ser consecutius, hi ha passes d'un, tres i una setmana. Ahh! I no accepten Visa només metàlic.


Un cop comprats els tickets ens arribem fins al temple de Beng Malea que és el més llunyà i no està inclòs en el pase. Costa la visita 5 dolars per persona. En principi no l'anavem a visitar però ja que no vam parar a Kampong Thom per a veure els temples preankorians, doncs vam decidir incloure-l i no ens hem equivocat pas! Com molts viatgers ens havien dit, és més que recomenable!.


Beng Malea es un dels temples amb més misteri d'Angkor doncs està en part derruit i totalment invait per la natura. Descubrirlo es tota una aventura i entre pedres et sents una mica Indiana Jones. Pots pujar a les pedres, escalar i recorrer els seus passadissos derrumbats entre enredaderes i blocs de pedra. Una autentica meravella.

                       

Un cop visitat en Kaa ens porta a dinar a un dels restaurants de la zona i l'encerta de ple. Tot molt bo. Xerrant una mica amb el nostre precari anglès, en Kaa es molt futbolero i ens diu que ja espera la final de la Champions Real Madrid-Atletic de Madrid i el que més ens sorpren es que es sap la classificació de com va la Lliga. Aqui hi ha molta afició futbolera i ple de samarretes culés.
Després continuem pels temples anomenats del Grup Roluos, que son tres: Lolei, Bakong i Preah Ko.
El temple de Lolei és un temple petit. Una de les seves quatre torres està en rehabilitació, i en conjunt no està massa ben conservat.



El següent a visitar és el temple de Bakong, és el més gran i sens dubte més interessant per visitar. El complex té una piràmide central de cinc plataformes i flanquejades per vuit torres. Impressionant. Puges per les escales fins a dalt i es preciós! El complex està envoltat d'un foso i sorprenen les estatues d'elefants de pedra gairebé intactes a cada cantonada. També va ser construit pel fundador de la primera ciutat d'Angkor, Yasovarman I, i en honor a Siva.







I per ultim visitem el temple de Preah Ko, que te sis torres molt ben conservades. Fins i tot es poden llegir inscripcions molt elaborades en antic idioma hindú. Les fotos no fan justicia a la bellesa del lloc.


Acabada la jornada tornem a l'hotel. Una mica de relax a la piscina, dutxa i cap al centre de Siem Reap, hi anem a peu, està a uns quinze minuts. Sopem q un dels llocs recomenats a la guia Lonely Planet, molt be, le Tigre de Papier. Volteta i cap a l'hotel a descansar. Demà toca matinar doncs anirem a veure la sortida del sol a Angkor Vat!!











2 comentaris:

  1. Eiiii guapusss!! m'encanta tot el que esteu escrivint!!!! cada dia us vaig seguint!! molt béeee disfruteuuu! muakkk

    ResponElimina
  2. Eiii merci guapaa,així ens agrada jejeje.
    Una abraçada!

    ResponElimina

Aqui pots deixar el teu comentari i et respondrem el més aviat possible.