dijous, 8 de maig del 2014

Angkor circuit curt

Avui toca matinar moolt! A les 5h del mati ens venen a buscar per començar el recorregut d'avui per la sortida del sol a Angkor Wat. Ara podem dir que si ha valgut la pena!!
Angkor Wat és el principal temple d'Angkor, simbol nacional i orgull pels cambodjans. Sorprèn molt la seva impressionant grandesa i estat de conservació. Ja d'aprop els relleus decoratius i ornaments et deixen sense paraules.
L'hotel ens prepara l'esmorzar per emportar, genial!
Tan d'hora i la xafagor ja apretava, mare meva! Arrribem al temple i com nosaltres hi ha força gent, de fet aqui a Angkor hi ha turistes tot l'any vinguis el mes que vinguis.
Ens instalem càmeres a punt i esperem la sortida del sol. És un moment preciós! Un cop acabem ens sentem per allà i esmorzem tranquilament. Després aprofitem per visitar el temple, doncs és bona hora ja que molta gent torna a l'hotel a esmorzar.










Acabem i amb el tuk tuk seguim cap a la ciutat fortificada d'Angkor Thom que recull una serie de temples per visitar. El primer d'ells es el Bayon, famos per les seves cares. En son 216 sobre una coleccio de 54 torres d'estil gòtic, una meravella. Es diu que els rostres s'assemblen molt al rei Cambodjà Jayavarman de l'epoca amb un mig somriure.




Seguidament visitem el temple Baphuon que es visita per una pasarela elevada, tambe sorpren per la seva grandaria, segur era una dels temples més espectaculars d'Angkor.



A continuació la Terraza de los elefantes i la Terraza del Rey Leproso que s'utilitzaven per a cerimonies publiques. Un s'ha d'imaginar la grandesa de l'imperi jemer amb la infanteria, la caballeria, els carros tirats per cavalls i els elefants desfilan per la plaça central en procesó...en fi...és tsn gran.. La primera té tres plataformes principals i dos menors. Servia perque el rei pogues presenciar desfilades militars. Esta decorada Amb figures d'elefants de tamany gairebé naturals. I la segona, tambe és una plataforma on hi ha una estatua sense cap coneguda com el rei leproso.

Despres anem fins el tuk tuk per aproparnos a a dos temple més, el Thommanon y el Chau Say Tevoda. Estan dedicats als deus Siva y Visnú, ben conservats gracies a les remodelacions a carrec de Xina.



Seguim per la carretera fins arribar al temple anomenat Ta Keo, un temple sense decorar probablement per l'arenisca del que està fet que era molt dura i impossibilitava la decoració. A més es creu que durant la seva construcció li va caure un llamp al damunt, fet que va ser considerat un mal presagi, motiu del seu abandonament.




I finalment arribem al Ta Prohm famós per la pelicula de Tomb Raider i Angelina Jolie. Es diferent als altres doncs la natura reclama el seu espai i està engullit per la selva. Increible les arrels! Es un temple de torres, patis tancats i passadissos estrets on no es pot ni passar perque hi ha blocs de pedra a tot arreu. En ell si troba una figura d'un dinosaure de pedra sobre una petita talla, cosa molt curiosa per l' època.








Acabem la jornada i tornem a l'hotel. La ruta d'avui ha estat d'uns 30km amb tuk tuk. Concretem la jornada per demà i ens quedem a dinar a la terrassa de la pisicina. Toca relax, quina calorada hem passat!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aqui pots deixar el teu comentari i et respondrem el més aviat possible.