dilluns, 26 de juny del 2017

MUI NE i DALAT


MUI NE, poble pesquer


La propera parada és el poble pesquer de MUI NE. Sortim de bon matí de Ho Chi Minh i triguem quatre hores en arribar-hi. Tot i ser de dia, el bus és nocturn! Anem mig estirats força còmode fent el recorregut. No tenim allotjament reservat així que el bus ens deixa a la seva oficina i d'allà en busquem un. Ben a prop passem per un hotel, preguntem i genial, ens hi quedem dues nits. Deixem les bosses i anem a explorar el poble. 
  Lloguem  moto doncs té un carrer molt llarg amb botigues, bonics resorts i allotjaments i amb tot el sol no és plan de caminar. Tot es concentra al llarg d'un tram de carretera d'uns 10km. Els russos han tingut molta influència aquí en aquesta zona turística, es veu que els hi encanta, moltes cartes de restaurants estan en rus, i fins i tot rètols de botigues no estan ni en vietnamita sino en rus!!. Explorem el seu mercat i dinem a un restaurant tipic. Voltem pel poble i a descansar. MUI NE no ens convenç massa. No li trobem l'encant. 





El seu principal atractiu són les dunes blanques i de bon matí ens decidim a visitar-les. Es troben a uns 20km. La veritat és que són sorprenents! A Vietnam hi ha dunes? Desert? Això és el que ens preguntavem...estacionem la moto i lloguem un conductor amb quad per fer la visita. Molt divertit!. Abans de que la calor apreti més i la sorra cremi, marxem. 




A la tornada volem visitar l'anomenat Fairy Stream que és una caminada per una riera amb curioses formacions, que desemboca en una cascada, pero punxem roda!! Cap problema, no és el primer cop que ens passa a Àsia. Trobem de seguida un taller, previa indicació d'una gent local, i la reparem. Seguim camí i fem la visita sota un sol abrassador! Es entretingut. 
Dinem a un restaurant de la zona, el número 1 de Tripadvisor jejeje...poques vegades ets pots permetre dinar a un restaurant número 1, a Vietnam si! 



curioses formacions




A la tarda- vespre seguim voltant amb la moto. Mentre fem ruta al llarg de la carretera, veiem molts cementiris coloristes i és que a Vietnam és típic veure´ls per tot arreu, no es concentren a un reciente tancat com passa a casa nostre. Ens arribem fins al port, Fishing village on veiem les barques rodones tipiques de la zona i una mar molt moguda pel vent. La llàstima és la quantitat de brossa que hi ha a tot arreu, una verdadera pena veure que no són conscients del que tenen per preservar-lo.


cementiri colorista

Fishing village





DALAT, l'aire fresc de Vietnam



Teniem curiositat per conèixer Dalat. És la ciutat on els vietnamites van de lluna de mel pel seu agradable clima primaveral i a més pensem que algún atractiu deuria tenir.



De bon matí ens recull un mini bus per arribar a Dalat. Són 300km i triguem 5h amb la parada corresponent. 
A l'arribada ens deixa a la oficina de la companyia del bus ja que no teniem allotjament.  Una de les coses bones del Open bus ticket és que si tens allotjament contractat et deixen i et recullen a l'hotel, una meravella! A la mateixa oficina ens guarden les motxilles i anem a buscar-ne un. Molt cèntric preguntem a un i ens hi quedem! Fantàstic tenim un balconet la mar de maco i tot. Ens hi quedem dues nits. Decidim recorrer la ciutat a peu. Carai fa fresca per fi!!!!!! Calculem estar a uns 20 graus, fantàstic.  Tocarà treure la jaqueta per fi una estona potser als vespre. El seu centre es força compacte. Visitem el seu mercat, la seva catedral, un llac preciós que l'envolta i la seva atracció estrella que és la Crazy House. DALAT sí ens agrada, té un cert aire de ciutat suissa.


Catedral de Sant Nicolás

Fins i tot té torre Eiffel, Dalat també coneguda com el París de Vietnam


La Crazy House és una casa molt peculiar i surrealista dificil de definir. Com diu la guia ' es un desvario de Gaudi pasado por LSD'. Amb aquesta definició ja està tot dit! S'ha de visitar sens dubte! millor unes imatges....el sorprenent és que és hotel i algunes de les habitacions es poden llogar. Està en permanent construcció. Vam poder visitar una sala no oberta al públic gràcies a la simpatia del seu pintor, tot un personatge, un autèntic mestre, impressionant veure-la.




el simpàtic pintor



A Dalat hi ha moltes cafeteries precioses on poder prendre un café o xocolata ben calenta. Es d'agraïr!.



La gent a Dalat és molt simpàtica. Per tot arreu hi ha els anomenats 'easy riders' que són conductors guies de motos que se t'ofereixen continuament per que contractis amb ells un tour pel pais, pots triar i acordar amb ells la ruta que vulguis, et porten en moto i et fan de guia. T'ensenyen el seu llibre de registre de visites i si ets espanyol corrents busquen els últims comentaris que tenen per que els llegeixis, ha de ser una bonica experiència tot i que no és econòmic, se surt del nostre pressupost. Una altre manera de visitar el país de la mà d'un local. Sabem de gent que ho ha fet i han quedat molt contents. Això si, cal triar bé per tal de que sigui un conductor experimentat, que parli força l'anglès i amb una bona moto!.

Us deixem un nou VIDEO RESUM esperem us agradi molt!



2 comentaris:

  1. Com m.ha agradat el fairy stream, k curiós! I la casa boja, déu n.hi do !!tot es veu tan diferent k a casa nostra....sereu uns experts en canviar la roda de les motos . Aqui fot una calor k no es normal x l.epoca xo anem aguantant. Besitos kusis , ens veiem !! Mentrestant,us anem seguint pel blog. Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aii que bé que t'agradi!!! Petons a tots desde Chiang Mai.

      Elimina

Aqui pots deixar el teu comentari i et respondrem el més aviat possible.