divendres, 21 d’abril del 2017

SIARGAO: EL PARADÍS DEL SURF


Deixem Malapascua per conèixer Siargao, el paradís del surf. No és una illa fàcilment accesible així que les expectatives que tenim són força altes, ja que ens costarà arribar-hi -més de 20h en arribar-hi!-esperem que valgui la pena! I siii ara ja podem dir que ens ha agradat i molt. L'illa es coneguda internacionalment pels amants del surf doncs té un dels millors 'rompientes' del món -cloud 9-. Quan és época de tornejos l'illa es satura i les reserves volen. Hi ha forces 'resorts' però són petits de poca capacitat la majoria. Però a banda del surf, l'illa ofereix un entorn verd fantàstic per descobrir.

Com deiem a l'entrada anterior, deixem Malapascua amb núvols i mala mar, mare meva com es movia la bangka. Un cop al port agafem una mini van i quatre hores més tard arribem a Cebú a l'estació d'autobusos.  D'allà un taxi ens apropa a comprar els bitllets a la central de la companyia naviera, ens deixa al port i embarquem cap a Surigao, una illa propera a Siargao que és la destinació final. El ferry és nocturn viatgem en clase turista en compartiment amb aire acondicionat i llitera amb llençol i manta! Tota una aventura. Dotze hores de navegació nocturna molt tranquila, dormim a estones ja que l'aire acondicionat i els plors d'un bebe no ens deixen massa...Arribem a Surigao i comprem el ticket del ferry que tres hores més tard ens deixa per fi a l'encantadora Siargao!

ferry nocturn

Cansats de la nit del ferry arribem a Siargao amb mala mar i molt de vent, el ferry com es movia! Sort que no ens maregem..durant el trajecte van començar a repartir bosses per si de cas...en tres hores arribem al port i cau el diluvi universal!! Tot xops pactem amb un tricicle preu -després del regateig corresponent- per que ens acosti a la zona dels allotjaments per tal de buscar-ne un ja que no en duiem cap reservat, i aqui comença la odisea. Comencem a recorrer tota la zona parant als diferents resorts i hostals i tot ple!! Mare meva però que passa? No és temporada alta i no hi ha competició a la illa! Uff Siargao quina rebuda! Cansats, molls i derrotats i sense allotjament.... una hora més tard preguntem a un hostal d'una pizzeria i bingo! Tenim habitació per una nit, algo es algo...doncs res l'agafem, demà ja seguirem buscant.....mengem unes pizzes que ens senten de meravella i a la dutxa! 
Ja més recuperats sortim a explorar la zona i plou, carai....a llegir i a descansar demà serà un altre dia....
L'endemà i ja descansats recollim i després d'esmorzar una mica, agafem un tricicle que ens apropa a un nou allotjament. Hem estat de sort, hem trobat per internet un petit resort que té lliure per les properes cinc nits. És molt bonic, ens instalem i anem a explorar els voltants. 

el nostre resort


Aquest no era el nostre jeje


Dinem al restaurant d'un altre resort recomenat per la Lonely i trepitgem la platja per primer cop. Mare meva quina extensió de platja i que verge! Molt salvatge amb moltissimes palmeres bordejant...la marea està baixa i es que aquí això de les marees s'ha de tenir en compte, no hi estem acostumats... sorprèn com a cada resort hi ha una pissarra amb els horaris de les marees de cada dia així com de la sortida i posta del sol, que per cert sol sortir cap a les 5'30h i es pon cada dia a les 18h i negre nit. Pasem el dia entre passejos, platja i resort.


platges desèrtiques!


Esperant el sunset



L'endemà a les 7h ja estem llevats.  Decidim llogar una moto per explorar l'illa. Fa un dia fantàstic! Es curiós el clima a aquesta illa. En poc temps fa un sol que crema i de sobte i sense avisar plou i fort, i és clar algun dia ens arreplegava dalt la moto. Es una illa molt gran així que el millor es perdre's tot descobrint-la. És una meravella, plena de vegetació molt frondosa, d'infinitat de palmeres -no n'haviem vist mai tantes i tan juntes-, de manglars, camps d'arròs...la vista és molt maca. 






Al mal tiempo...buena cara!

Ens apropem a la famosa 'cloud 9' que és on trenca la onada i on els surfistes practiquen..quina passada veure'ls en acció...la zona és força 'cool', molt surfera. No arribem a l´hora de la marea alta però encara veiem aprenents...





Més tard ens apropem fins al poble de el Carmen conegut pels seus manglars -curiós veure com fruit de la colonització espanyola els pobles tenen tots noms espanyols, Pilar, Burgos, Carmen, Isidro...-...esmorzem unes pastes tipiques filipines que es troben a tot arreu 'bollos filipinos' pel cami.  I de cop i sense avisar plou, i quan plou ho fa de veritat, cau el cel...ens refugiem a l'entrada d'una escola i els nens encantadors ens saluden. Fora de la zona surfera i d'allotjaments els nens són encantadors, et saluden sense parar, et criden i corren darrera teu...
Seguim la ruta dinem a un petit restaurant i abans de la posta de sol tornem al resort. Ha estat un dia molt complert.





El següents dies relax, platja, lectura, blog....que bonic és Siargao, ens hagués agradat allargar més l'estança però no teniem allotjament i el poc que quedava es sortia del nostre pressupost....així que toca continuar..see you Siargao, ens has encantat!.



Aqui us deixem un VIDEO RESUM a veure que us sembla!

5 comentaris:

  1. Que xulo...estic al.lucinant...i vaja diluvis
    El que em sorpren molt..son els transports amb els que us porten...jajaja..les motos aquestea cobertess

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jijiji els tricicles, son molt comuns a tot Asia, i els locals també els fan servir! aqui son tricicles i al reste d´Asia tuk-tuks!. Petons!!!

      Elimina
  2. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

Aqui pots deixar el teu comentari i et respondrem el més aviat possible.