dijous, 15 de maig del 2014

Koh Tonsay -Rabbit Island- ( dies 13,14 i 15)

Ja deixem la Cambodja més rural per tal de descobrir la costa cambodjana. Aixi que amb una minivan i de bon matí sortim de Phnom Penh i ens arribem fins a la població de Kep.
La ciutat costera de Kep és famosa pel seu marisc i per les postes de sol i va ser fundada com a retiro colonial per l'elite francesa.
Del moll de Kep surten barques que t'apropen fins a la illa de Koh Tonsay -isla del conejo-, li diuen aixi perque té forma de conill tot i que això es més que discutible...i aquest serà el nostre proper destí pels proxims tres dies. Descobrir la illa, passejar, menjar i descansar, aquest és el planing...



Un tuktukero ens apropa fins al moll ja que la minivan ens ha deixat a uns 3km.
A la 1h del migdia surt la barqueta i en menys de mitja hora arribem a la illa. A l'illa hi ha pocs bungalows i hi viuen unes 25 families. Tant punt baixem de la barca un senyor ens ofereix els seus bungalows, els mirem, ens agraden i paguem, 8 dolars la nit. Si no tens intenció de quedarte a dormir pots agafar la barca a les 9h del mati i tornada a les 4h de la tarda. Això ho fa força gent cambodjana que els hi encanta sortir a passar el dia fora menjant en familia. I algun turista també ho fa, ja que tens temps de banyarte, voltar per l'illa i sobretot dinar el famós cranc recent pescat, cuinat amb pebre de Kampot, la ciutat veina. Però ens feia gràcia dormir-hi i així ho hem fet. La illa no te pràcticament turisme i per tant no hi ha massa serveis, els bungalows son molt bàsics i rústics amb sostre i parets de palla, quatre restaurants i poc més, però vaja ja ho sabiem i no ens ha sorpres. A la illa només hi ha electricitat a la nit quan es fa fosc a partir de les 18'30h i naturalment no hi ha internet. Desconexió total!














Ja amb el banyador posat que no ens treurem, anem a dinar. I naturalment provem el famós cranc amb verduretes i arròs, i unes gambetes a la pebre de Kampot, quina delicia, bonissim!! Després ens banyem -quina aigua més calenta uf ni al Carib-, fem una volteta i descansem a la hamaca, que bé s'hi està!






Ja de nit, sopem i veiem la posta de sol. Molt bonic! Repetim la rutina els següents dies. No està malament no?





S'acaba el relax. A les 8h del mati la barqueta ens torna al moll de Kep. I encara bo de sortir tan d'hora perque a mig cami començem a veure núvols i de cop a ploure. Pugem a la barca amb uns joves vietnamites i ens assenyalen els núvols..no ens escapem, arribem ben empapats. No podem atracar al moll per les fortes onades aixi que ens deixa el mes a prop possible, saltem i ens mullem fins els genolls.
De seguida arriben tuktukeros, n'agafem un i ens deixa a l'estacio de busos. Alla contractem una minivan fins a la ciutat veina de Kampot on esperem estar uns tres dies.
Parem al primer lloc que duiem apuntat per dormir, i sorpresa està ple! La primera vegada que ens passa...ja haviem llegit que Kampot està de moda per això hi ha més moviment. L'amo del hotel ens recomana el de davant mateix que està molt bé, i de fet ja el duiem també apuntat.

Cap problema. Es allotgem, està molt bé, encertem de ple. Dutxa reparadora i a dinar a la guesthouse de davant. Després tornem a fer us del servei de bogaderia molt barat, a 1kg de roba, un dolar, es una comoditat molt gran!. Relax i volteta a inspeccionar Kampot a peu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aqui pots deixar el teu comentari i et respondrem el més aviat possible.