dimecres, 21 de juny del 2017

TIPS FILIPINS


Han estat dos mesos molt intensos que ens han permès conèixer força la manera de fer dels filipins. Aqui us deixem una llista de les coses més destacades i de les nostres SENSACIONS I RECOMENACIONS:



- Son extremadament simpàtics i tot i que no es pot generalitzar, ens atrevim a dir que sí, que hem topat amb gent encantadora. I això ens ha sorprès doncs coneixem altres paisos asiàtics i a part dels nens petits, fora de Filipines no són tan riallers i extrovertits. 
Si et veien aturat consultant el mòvil, aturaven la moto i s'oferien a ajudar-te i sempre amb un somriure!.
I a més hem estat protagonistes d'infinitat de fotografies! Pensem que els fem gràcia per ser rossos i segons ens van dir al preguntar, pel nostre nas! I és que ells tenen el nas xato i nassos grossos com els nostres els criden l'atenció....



- Son molt religiosos i també ens ha sorprès veure gent molt jove, adolescents i parelletes o colles a les esglèsies resant un estoneta. Carai els espanyols, poc temps que hi van ser-hi i van allissonar-los bé...



- A tota hora mengen. Això sí que també passa a altres paisos del sud-est asiatic. Si bé fan els tres àpats com nosaltres, s'aturen poca estona per fer-los, no cal reunir-se ni taula i encara menys, sobretaula. Mengen molt sovint, ràpid i molt poca quantitat. 
Les caranderies -olles amb menjar guisat cuinat- estan per tot arreu. Encara recordem el boníssim gust del 'pollo adobo' i les boníssimes 'tortang talong' -alberginies arrebossades-...



- Son molt canterins. A tota hora canten ja sigui en grup o sols. I els kareokes son la seva principal diversió. Mentre nosaltres de joves ballavem a la disco, ells es reuneixen davant una tele, uns super bafles i un micro, i a cantar tot i bevent una San Miguel ben fresqueta!.



- Els galls són la seva principal mascota i a gairebé a cada casa n'hi ha un. I els tracten com nosaltres els gossos o els gats, els banyen i els cuiden. Alguns en tenen de més per fer lluites -no en vam voler veure cap, pobres bèsties..-
I els gossos? Uff tot el país està ple de gossos, n'hi ha molts al carrer, molts d'ells abandonats, una pena...és el país on n'hem vist més sens dubte. I és clar, en Carlos fent amics a tot arreu!



- Creiem que no són matxistes per determinats comportaments diaris. Molts homes renten la roba, estenen, escombren, vesteixen els crios petits i fan les feines de casa i fins i tot a algun hotel, nois joves eren els encarrrgats de fer la neteja de l'habitació.



- Els jeepnes -camionetes destartalades tunejades- són  símbol nacional i n'estan orgullosos. Són incomodíssims però pràctics i molt barats. Per això la majoria de locals els agafen pels seus desplaçaments. Molt curiosos i vistosos! Tot i que els tricicles eren els nostres preferits i per molts pocs pesos, et duien a tot arreu. 



- Seguretat: No ens hem sentit insegurs en cap moment però es ben cert que hi ha molta policia sobretot a la capital i arrosseguen unes metralletes que deu ni do. Fins i tot a petits negocis, botiguetes i supermercats hi són presents.



- Una cosa curiosa és l 'atuendo filipí. Fa molta gràcia veure com la gran majoria porten sempre a sobre una tovallola i a la vista, sobre els hombros com un mocador o al cap i sobretot els nens petits la porten a l'esquena, per la suor i per tapar-se del sol. Pel carrer veus venedors que te'n venen de tots colors i mides. 



- Us recomanem sense cap mena de dubte l'aplicació GRAB per moure's en taxi pel país, sobretot per la seva capital Manila i per la seva segona ciutat gran Cebú.



En fi..Filipines ens ha encantat. Si ets de mar, és un molt bon destí. I a un pais tan gran amb més de 7000 illes, sempre s'hi pot tornar, oi? 😛 FINS AVIAT...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aqui pots deixar el teu comentari i et respondrem el més aviat possible.